Stödpersonsverksamhet

Verksamhet och produkter:

  • En pool med frivilliga stödpersoner som hittas via föreningens övriga stödtjänster och i projektets verksamhet. Dessa kan vara både ungdomar och vuxna.

Dessa stödpersoner ska med fördel kunna använda sina egna erfarenheter för att stöda andra. Dessa personer utbildas och handleds av verksamhetens projektledare, som också är den som koordinerar denna verksamhet.

Stödpersonerna kan man komma i kontakt med via den digitala stödtjänsten / chatten (mål 1 i projektet som är digital information via USM:s hemsida) eller via projektets personal.

Uppgift:

En frivillig stödperson har som uppgift att vara ett individuellt stöd för den enskilda individen. Att vara ett emotionellt stöd, en extra vuxen och att ha en avlastande funktion. En frivillig stödperson ska lyssna lyhört till individerna ur målgruppen och deras egna önskemål om det egna stödbehovet. Stödpersonen ska kunna fungera som länk i inslussningen till föreningens eller annan samarbetspartners verksamhet.

En stödperson behöver vara i balans i den egna processen och uppdraget kräver en intervju med projektkoordinatorn. Därefter genomgår den blivande stödpersonen en fortbildning.

Individuellt stöd

Ninniverksamheten en psykosocial stödform som erbjuder stöd både individuellt och i grupp. Stödsamtalens syfte är att ingripa tidigt, före problemen blir för stora. Handledarna har kunskap att identifiera problemområden, ta dessa till tals och remittera vidare till andra aktörer vid behov. De individuella stödsamtalen är en kompletterande stödform till gruppstödet.

Individuella samtal inom Ninniverksamheten erbjuds upp till fem samtal och de är en efterfrågad stödform. Individuellt stöd ges både via digitala kanaler, telefonsamtal, online möten och via träffar.

Samtalen erbjuds med låg tröskel. Du kan nå våra handledare via telefon, meddelanden, snapchat, epost eller via chatten som finns på vår hemsida.