Sommar med Ninni

 

 

 

Ninni fyller 16 år i dagarna! Verksamheten föddes i juni 2005, allt började med just ett sommarläger. Därför känns det extra fint med juni och vi firar fortfarande stort.

Vi firar dessa Ninni-hjältar med läger för lågstadiebarn och läger för ungdomar. I år har de yngre barnen besökt Power Park och övernattat i Malax. I skrivandets stund är de äldre barnen på Vårdö, Åland. Jag har varit en del av denna verksamhet under många år, jag har fått höra vad dessa läger betyder för barnen och ungdomarna. Jag ska berätta för er vad de har lärt mig:

Vad har vi gjort på Ninnis läger? Vi har badat. Vi har lyssnat på livshistorier och vi har hittat nya kompisar. Vi har glömt stressen och oron för situationen hemma. Vi har känt oss fria att prata om det som man inte kan prata om någon annanstans. Vi har känt oss som en i mängden, för en gångs skull har vi haft vår hemlighet utanför oss själva istället för långt inuti. Vi har vart i en grupp där det normala är att leva med beroende och psykisk ohälsa i familjen. Vi har varit barn och ungdomar i en tid som bara är nu. Vi har varit på ett ställe där andra förstår. Där andra vet att livet handlar om mycket mer än det ögat ser. Vi har spenderat vår tid med människor som är vana att ta hand om andra, på detta sätt får vi också bli omhändertagna. Vi har ännu en gång fått lära oss:

Det är inte ditt fel,

Du kan inte fixa din förälder,

detta är en sjukdom

Du är inte ensam, det finns andra som har det som du

Det är okej att prata om detta och DU är värdefull!

Det största av Tack till Brita Maria Rehnlunds minnesstiftelse, Tack Wasa Dredging Oy, tack Aktia-stiftelserna, tack sparbanksstiftelserna, tack till stiftelserna Thuring och Gesellius! Tack alla som kom på Ninni-galan 2020!

Tack för att ni ger oss möjligheten att fortsätta fira Ninni-hjältarna!

Anette

 

Lämna en kommentar